2009

Σύμβαση ύψους 6,3 εκατ. ευρώ υπέγραψε η INTRAKAT με τη γαλλική κατασκευαστική εταιρεία VINCI

Παιανία, 28 Ιανουαρίου 2009 – Υπεγράφη στα γραφεία της Vinci στο Παρίσι η σύμβαση μεταξύ της INTRAKAT και της Vinci, της τρίτης μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας παγκοσμίως, για την κατασκευή του μεταλλικού στεγάστρου του γηπέδου της ποδοσφαιρικής ομάδας «Le Μans», στην πόλη Le Μans της Γαλλίας, προϋπολογισμού για την Α’ φάση 6,3 εκατ. ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την μελέτη, κατασκευή και ανέγερση του μεταλλικού στεγάστρου του γηπέδου. Η υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία της INTRAKATστον σχεδιασμό και στη βιομηχανοποίηση σύνθετων μεταλλικών κατασκευών μεγάλων ανοιγμάτων και υψηλής αισθητικής, αποτέλεσαν για άλλη μία φορά την κρίσιμη παράμετρο για την επιλογή της ως αναδόχου του συγκεκριμένου έργου. Σημειώνεται δε, ότι το εν λόγω έργο είναι έργο παραχώρησης διάρκειας 35 ετών για την VINCI.

Το μεταλλικό στέγαστρο του γηπέδου έχει συνολική έκταση 24.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ενσωματώσει καινοτόμες εφαρμογές υλικών και μεθόδων κατασκευής, ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται εντός του έτους 2010.

Η υπογραφή της σύμβασης με τη VINCIσηματοδοτεί τόσο την αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο της υψηλής τεχνογνωσίας, της εξειδίκευσης και της εκτεταμένης εμπειρίας που διαθέτει η INTRAKAT στον τομέα των σύνθετων μεταλλικών κατασκευών, ιδιαίτερα δε στην κατασκευή σταδίων και αθλητικών υποδομών όπως το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, το Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου, το Γήπεδο Καραϊσκάκη, το Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου και το Ολυμπιακό Κέντρο Τaekwondo, όσο και την αρχή μιας μακρόχρονης και αμοιβαία εποικοδομητικής συνεργασίας με μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές στον κόσμο όπως είναι η VINCI.

Η μελέτη και κατασκευή του στεγάστρου θα γίνει στο εργοστάσιο μεταλλικών κατασκευών της INTRAKAT στη Λάρισα, το οποίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες του κλάδου στην Ελλάδα και συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον σύγχρονων μονάδων της Ευρώπης. Παρέχει στη διεθνή και εγχώρια αγορά ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας μέσω του συνεχούς εκσυγχρονισμού και της εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων.

Σχετικά με την Intrakat
Η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 και ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Intracom Holdings. Κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης ΜΕΕΠ, από το Νοέμβριο 2001 διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ το 2005 απορρόφησε την Intramet (εταιρεία μεταλλικών κατασκευών). Η Intrakat διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς τωντεχνικών έργων, μεταλλικών κατασκευών και τηλεπικοινωνιακών έργων. Υλοποιεί δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα που αφορούν: οικοδομικά έργα, έργα υποδομής, έργα υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιακών υποδομών, βιομηχανικά και ενεργειακά έργα, Η/Μ εγκαταστάσεις, μεταλλικές κατασκευές, έργα διανομής φυσικού αερίου και έργα περιβάλλοντος, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο όμιλος Intrakat απασχολεί 570 άτομα

Πληροφορίες για θέματα Τύπου
Ιωάννα Παπαβασιλείου, Τμήμα Επικοινωνίας Intrakat
T: 210-6674346, E: ipapav@intrakat.gr, Web:www.intrakat.com