2009

Η INTRAKAT χορηγός του 1ου Φόρουμ του Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

«Θερμική Επεξεργασία Αστικών Στερεών Αποβλήτων με Παραγωγή Ενέργειας»

19 Ιουνίου 2009 – Ξενοδοχείο Αθήναιον Ιντερκοντινένταλ

Η τεχνολογία και η διεθνής πρακτική καθορίζουν τις εξελίξεις στο κρίσιμο για την Ελλάδα θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό η INTRAKAT στηρίζει το 1ο Φόρουμ του Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ με θέμα «Θερμική Επεξεργασία Αστικών Στερεών Αποβλήτων με Παραγωγή Ενέργειας» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009 στο ξενοδοχείο Αθήναιον Ιντερκοντινένταλ.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου στην Ελλάδα σχετικά με την εφαρμογή σύγχρονων φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών διαχείρισης απορριμμάτων παγκοσμίως. Με άξονα την κυρίαρχη σήμερα τεχνολογία της θερμικής επεξεργασίας με ταυτόχρονη παραγωγή ενέργειας, η οποία χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 600 μονάδες παγκοσμίως, αναζητείται η βέλτιστη τεχνοοικονομική επίλυση του εξαιρετικά επίκαιρου προβλήματος της διαχείρισης των 5,5 εκατ. τόνων οικιακών απορριμμάτων που παράγονται ετησίως στη χώρα μας.

Στο φόρουμ συμμετέχουν επιφανή μέλη της ελληνικής και παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρμοδίων οργανισμών καθώς και ιδιωτικών φορέων, με σκοπό να προάγουν τον εποικοδομητικό διάλογο και την κατάθεση προτάσεων για την επίλυση του καίριου αυτού θέματος.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΣΕΒ, ενώ παράλληλα στηρίζεται από το Κέντρο Μηχανικής Περιβάλλοντος  του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία των Μονάδων Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων «CEWEP» και τον Διεθνή Οργανισμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων «ISWA».

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του συμβουλίου «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ»: www.synergia.com.gr.

Σχετικά με την Intrakat
Η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 και ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Intracom Holdings. Κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης ΜΕΕΠ, από το Νοέμβριο 2001 διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ το 2005 απορρόφησε την Intramet (εταιρεία μεταλλικών κατασκευών). Η Intrakat διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς των  τεχνικών έργων, μεταλλικών κατασκευών και τηλεπικοινωνιακών έργων. Υλοποιεί δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα που αφορούν: οικοδομικά έργα, έργα υποδομής, έργα υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιακών υποδομών, βιομηχανικά και ενεργειακά έργα, Η/Μ εγκαταστάσεις, μεταλλικές κατασκευές, έργα διανομής φυσικού αερίου και έργα περιβάλλοντος, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο όμιλος Intrakat απασχολεί 595 άτομα.

Πληροφορίες για θέματα Τύπου
Ιωάννα Παπαβασιλείου, Τμήμα Επικοινωνίας Intrakat
T: 210-6674346, E: ipapav@intrakat.gr, Web: www.intrakat.com

Σχετικά με τη ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ:
Το Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ», ιδρύθηκε  τον Ιούλιο 2008 από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Μηχανικής (Earth Engineering Center) του Columbia University της Νέας Υόρκης, από μέλη του Εργαστηρίου Θερμοδυναμικής και Φαινομένων Μεταφοράς της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, μέλη του Εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και την Ελληνική εταιρία INTRAKAT. Επίσης συμμετέχουν καθηγητές από όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας, πανεπιστήμια του εξωτερικού και η CEWEP.
Η κεντρική ιδέα του Συμβουλίου είναι ότι μία στενή συνεργασία ακαδημαϊκών, ερευνητικών, δημοσίων, και βιομηχανικών φορέων θα βοηθήσει την Ελλάδα να αναπτύξει την ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων και να διασώσει την πολύτιμη Ελληνική γη για τις μελλοντικές γενιές.

Web: www.synergia.com.gr, www.wtert.gr
E-mail: synergia@synergia.com.gr