Διοικητικό Συμβούλιο

Αλέξανδρος Εξάρχου

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου διαθέτει πάνω από 25 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στο χώρο των κατασκευών και των δημοσίων έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους, από το σχεδιασμό και τη μελέτη έως την κατασκευή και τη διαχείριση των διεκδικήσεων (claims) έχοντας διατελέσει επικεφαλής πολλών και σημαντικών εταιρείων στους παραπάνω τομείς.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, κατασκευαστικός βραχίονας  του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Managing Director της Exarchou & Rosendberg International Ltd, νομική εταιρεία που εξειδικεύεται σε διεκδικήσεις (claims) στον τομέα των κατασκευών όπως και της εταιρείας Nexus Global Ltd, εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον τομέα της διαχείρισης κατασκευαστικών συμβάσεων (contract management) και Quantity Surveying, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών ΕΝΜ Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. στον τομέα μελετών και διαχείρισης μεγάλων υδραυλικών έργων και της εταιρείας LEEAD Consulting A.E. που ειδικεύεται στις μελέτες έργων στο εξωτερικό και στη διαχείριση έργων (Project Management) καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Εξάρχου & Συνεργάτες Α.Ε., εταιρεία συμβούλων κατασκευαστικών συμβάσεων, έχει αποκτήσει σε βάθος εμπειρία σε όλους τους τομείς στη διαδικασία παραγωγής έργων τόσο σε επίπεδο εφαρμογής όσο και στη διοίκηση και διαχείριση.

Επίσης, από το 2021 είναι Director στις εταιρείες KILOMAN HOLDINGS LIMITED και GREENHILL INVESTMENTS LIMITED.

Εκτός από την Ελλάδα έχει εργασθεί και διαχειριστεί έργα και διοικητικές δραστηριότητες στην Ευρώπη και ειδικά στα Βαλκάνια (Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Κροατία κλπ.) στη Μέση Ανατολή (Η.Α.Ε., Κατάρ, Ομάν, Σαουδική Αραβία, Κουβέϊτ, Ιορδανία, Μπαχρέϊν) και Βόρεια Αφρική (Αλγερία, Λιβύη).

Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πτυχίου Νομικής στο Αγγλικό Δίκαιο καθώς και Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το University of Manchester.