Διοικητικό Συμβούλιο

Αλέξανδρος Εξάρχου

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος  της Intrakat, από τις κορυφαίες δυνάμεις του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα, με σημαντική διεθνή παρουσία.

Διαθέτει πάνω από 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στο χώρο των κατασκευών και των δημοσίων έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους, από το σχεδιασμό και τη μελέτη έως την κατασκευή και τη διαχείριση των διεκδικήσεων (claims),  ως επικεφαλής πολλών και σημαντικών  εταιρειών στους παραπάνω τομείς.

Έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Managing Director της Exarchou & Rosendberg International Ltd, νομική εταιρεία που εξειδικεύεται σε διεκδικήσεις (claims) στον τομέα των κατασκευών, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών ΕΝΜ Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. στον τομέα μελετών και διαχείρισης μεγάλων υδραυλικών έργων και της εταιρείας LEEAD Consulting A.E. που ειδικεύεται στις μελέτες έργων στο εξωτερικό και στη διαχείριση έργων (Project Management) καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Εξάρχου & Συνεργάτες Α.Ε., εταιρεία συμβούλων κατασκευαστικών συμβάσεων, έχει αποκτήσει σε βάθος εμπειρία σε όλους τους τομείς στη διαδικασία παραγωγής έργων μεγάλης κλίμακας τόσο σε επίπεδο εφαρμογής όσο και στη διοίκηση και διαχείριση. Επίσης είναι μέτοχος στις εταιρείες επενδύσεων Winex Investments Ltd και Thrivest Holding Ltd.

Επίσης, από το 2021 είναι Director στις εταιρείες KILOMAN HOLDINGS LIMITED και GREENHILL INVESTMENTS LIMITED.

Εκτός από την Ελλάδα έχει εργασθεί και διαχειριστεί έργα και διοικητικές δραστηριότητες στην Ευρώπη και ειδικά στα Βαλκάνια (Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Κροατία κλπ.) στη Μέση Ανατολή (Η.Α.Ε., Κατάρ, Ομάν, Σαουδική Αραβία, Κουβέϊτ, Ιορδανία, Μπαχρέϊν) και Βόρεια Αφρική (Αλγερία, Λιβύη).

Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πτυχίου Νομικής στο Αγγλικό Δίκαιο καθώς και Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το University of Manchester.