2023

Δελτίο Τύπου: Γεγονός η Τράπεζα Αίματος της Intrakat

Επιτυχημένη εθελοντική δράση από τους εργαζομένους της εταιρείας, με την οποία συγκεντρώθηκαν 41 φιάλες αίματος

Παιανία, 13/07/2023 – Η Intrakat προχωρά για πρώτη φορά στη δημιουργία της δικής της Τράπεζας Αίματος, έπειτα από την διοργάνωση επιτυχημένης εθελοντικής αιμοδοσίας από τους εργαζομένους της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις εγκαταστάσεις της στην Παιανία.

Έχοντας ως στόχο να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες για αίμα, οι οποίες κορυφώνονται ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο, η Intrakat συγκέντρωσε, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός», 41 φιάλες αίματος, που αποτελούν πλέον τη βάση της δικής της Τράπεζας Αίματος.

Επιπλέον, το Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησε ενημέρωση στους εργαζομένους της θυγατρικής της
Intrakat, Fracasso Hellas με έδρα την Λάρισα, για τις δυνατότητες δωρεάς μυελού των οστών, ενώ ελήφθησαν και σχετικά δείγματα.

Στόχος της Intrakat είναι η διενέργεια εθελοντικών αιμοδοσιών δύο φορές κατ’ έτος, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Η δωρεά αίματος αποτελεί το πολυτιμότερο δώρο που μπορούμε όλοι να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας και αποτελεί μία κορυφαία πράξης αλληλεγγύης, με ανεκτίμητη σημασία. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα χρειάζονται περίπου 600.000 φιάλες αίματος, όμως πολύ συχνά παρουσιάζονται ελλείψεις, ειδικά το καλοκαίρι και κατά τις περιόδους των εορτών.

Το αίμα αποτελεί ένα αναντικατάστατο θεραπευτικό μέσο και μία μονάδα αίματος μπορεί να σώσει ως και τρεις ζωές. Εξ αιτίας της ανόδου του μέσου όρου ζωής αλλά και της εξέλιξης της ιατρικής, οι ανάγκες σε αίμα αυξάνονται διαρκώς. Έχει υπολογιστεί ότι εάν το 2% του πληθυσμού μίας χώρας προσφέρει συστηματικά αίμα, τότε αυτή μπορεί να είναι αυτάρκης σε αίμα. Σε αντίθεση με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπου το 100% του αίματος προέρχεται από εθελοντές αιμοδότες, στην Ελλάδα μόνο 6 στις 10 φιάλες αίματος, περίπου, προέρχονται από εθελοντική αιμοδοσία.

 

Σχετικά με την Intrakat
Με έτος ίδρυσης το 1987, η Intrakat αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους και πλέον ταχέως αναπτυσσόμενους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ελλάδα, με εδραιωμένη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης του ΜΕΕΠ και επικεντρώνεται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων υποδομών, περιβάλλοντος, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξιοποίησης ακινήτων και διαχείρισης απορριμμάτων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εκτενή τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της και ξεχωρίζει για το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της.
Πρόκειται για έναν στρατηγικό εταίρο βιώσιμης ανάπτυξης με υπεύθυνη και διαφανή λειτουργία, αυστηρό πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης και ανεπτυγμένο πρόγραμμα πρωτοβουλιών που αφορούν την κοινωνία, το περιβάλλον και τους εργαζομένους, ο οποίος δημιουργεί υπεραξία για όλους τους stakeholders σε κάθε έναν από τους τομείς δραστηριότητάς του. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2001.
Press Contact
Ιωάννα Παπαβασιλείου, Corporate Communications Manager
T: 210–6674646 E: ipapav@intrakat.gr W: www.intrakat.com