2023

Δελτίο Τύπου: Γ. Τσαπρούνης στο Συνέδριο «Δημογραφικό 2023: Ώρα για Δράση» : Οι κατασκευές, ευκαιρία για “brain gain” και προσέλκυση ταλέντου

Παιανία, Τρίτη 17/10/23 – Η συγκυρία των επικείμενων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί ευκαιρία για “brain gain” και προσέλκυση ταλέντου από το εξωτερικό, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Επικοινωνίας του Ομίλου Intrakat, κ. Γιώργο Τσαπρούνη, ο οποίος μίλησε στο Συνέδριο «Δημογραφικό 2023: Ώρα για Δράση» για τη συμβολή του κατασκευαστικού κλάδου στην αντιμετώπιση της δημογραφικής πρόκλησης.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα πλέον έχει μπροστά της σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και αυτό ήδη αποτυπώνεται στην Intrakat, καθώς σε σύγκριση με τα χρόνια της κρίσης, η εταιρεία παρουσιάζει αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 40% και ευρύτερη ανάπτυξη νέων συνεργασιών με επαγγελματίες και μικρότερες εταιρίες του κλάδου.

Ο Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας του Ομίλου παρατήρησε ότι, καθώς τα μεγάλα έργα αυξάνουν κατακόρυφα την ανάγκη για εργατικό δυναμικό, θα απαιτηθεί θεσμική υποστήριξη για την προσέλκυση του απαραίτητου προσωπικού από το εξωτερικό, αλλά και την επιστροφή Ελλήνων από το εξωτερικό, μέσα από τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία ιστορική ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να χαθεί.

Στοχεύοντας στη νέα γενιά, η Intrakat θα ξεκινήσει σύντομα τη δημιουργία ενός καινούριου προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων και απόκτησης τεχνικής εμπειρίας σε πολύπλοκα έργα, ώστε να επιταχύνει την ένταξη νέων επαγγελματιών στην αγορά εργασίας και να τους προσφέρει εμπειρία και προοπτικές για να κάνουν το άλμα τους στο μέλλον.

Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Γιώργος Τσαπρούνης, Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας Intrakat

 

Σχετικά με την Intrakat

Με έτος ίδρυσης το 1987, η Intrakat αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους και πλέον ταχέως αναπτυσσόμενους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ελλάδα, με εδραιωμένη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης του ΜΕΕΠ και επικεντρώνεται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων υποδομών, περιβάλλοντος, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξιοποίησης ακινήτων και διαχείρισης απορριμμάτων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εκτενή τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της και ξεχωρίζει για το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της.

Πρόκειται για έναν στρατηγικό εταίρο βιώσιμης ανάπτυξης με υπεύθυνη και διαφανή λειτουργία, αυστηρό πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης και ανεπτυγμένο πρόγραμμα πρωτοβουλιών που αφορούν την κοινωνία, το περιβάλλον και τους εργαζομένους, ο οποίος δημιουργεί υπεραξία για όλους τους stakeholders σε κάθε έναν από τους τομείς δραστηριότητάς του.  Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2001.

Press Contact

Ιωάννα Παπαβασιλείου, Corporate Communications Manager
T: 210–6674646 E: ipapav@intrakat.com W: www.intrakat.com