2023

Intrakat: Στηρίζει το έργο του «Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» με ιατρικό εξοπλισμό νέας τεχνολογίας

Παιανία, Τετάρτη 25/10/23 – Ο όμιλος Intrakat στηρίζει το σημαντικό έργο του «Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» και προχώρησε στη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού, προηγμένης τεχνολογίας, που θα χρησιμοποιηθεί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» και θα επιταχύνει το καθημερινό έργο των ιατρών και των νοσηλευτών.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Intrakat δώρισε στο «Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» ολοκληρωμένο εξοπλισμό διενέργειας εξετάσεων PCR, υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος αποτελείται από πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα νουκλεϊκού οξέος, εκχύλισης και ανίχνευσης και θερμικού κυκλοποιητή, αντίστοιχα. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός συνδυάζει ταχύτητα στην εξαγωγή αποτελέσματος, δυνατότητα εντοπισμού σημαντικού αριθμού λοιμώξεων και υψηλή ευαισθησία, διευκολύνοντας κι επιταχύνοντας έτσι το ιατρικό έργο.

Τη δωρεά παρέδωσε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στη νέα Πρόεδρο του «Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο», κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, παρουσία του Κοινού Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων « Η Αγία Σοφία» και «Π.&Α. Κυριακού», Εμμανουήλ Παπασάββα, καθώς και των μελών του ΔΣ του Σωματείου. Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον κ. Εξάρχου για την προσφορά του Ομίλου Intrakat, απονέμοντάς του την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου, και τοποθετήθηκε στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» το Αστέρι της Intrakat. Στη συνέχεια, ο κ. Εξάρχου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» και ενημερώθηκε για τη λειτουργία και το έργο της.

Η πρόεδρος του «Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη δήλωσε σχετικά: «Η στήριξή σας στο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της Μονάδας μας, έχει για εμάς μεγάλη συμβολική σημασία: Μέσα στο Κέντρο αυτό, που είναι μοναδικό στην χώρα μας, υλοποιούνται οι πιο σύγχρονες θεραπείες παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου και μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε πως το όραμα της αείμνηστης Ιδρύτριας μας, της πολυαγαπημένης μου μητέρας, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, να γίνονται 4 στα 4 παιδιά μας εντελώς καλά, θα γίνει πραγματικότητα. Είστε για εμάς ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα αυτό που ξεκινήσαμε πριν από 33 χρόνια στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους  και σας ευχαριστούμε θερμά».

Με αφορμή την ολοκλήρωση της δωρεάς, ο κ. Εξάρχου δήλωσε: «Το έργο που παράγεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία της ελληνικής κοινωνίας, καθώς παρέχει απλόχερα ιατρική φροντίδα και συμπαράσταση στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους. Πρόκειται για μία κορυφαία πράξη στην οποία είναι χαρά και τιμή μας να συμβάλλουμε με μία δωρεά που θα βοηθήσει τον καθημερινό αγώνα ιατρών και νοσηλευτών. Άλλωστε, στην ιατρική ο χρόνος αποτελεί τον πολυτιμότερο, ίσως, παράγοντα. Το έργο που άφησε πίσω της η εκπλιπούσα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» υπήρξε και συνεχίζει να είναι σπουδαίο και ευχόμαστε ολόψυχα στη νέα Πρόεδρο Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη καλή επιτυχία στη συνέχισή του. Να είναι βέβαιη ότι η Intrakat θα σταθεί αρωγός σε αυτό».

Στιγμιότυπο από την υποδοχή του κυρίου Εξάρχου στην είσοδο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» από την Πρόεδρο της ΕΛΠΙΔΑΣ κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, τον Διοικητή της Μονάδας κύριο Μανώλη Παπασάββα και μέλη των ΔΣ των Σωματείων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

 

Σχετικά με την Intrakat

Με έτος ίδρυσης το 1987, η Intrakat αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους και πλέον ταχέως αναπτυσσόμενους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ελλάδα, με εδραιωμένη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης του ΜΕΕΠ και επικεντρώνεται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων υποδομών, περιβάλλοντος, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξιοποίησης ακινήτων και διαχείρισης απορριμμάτων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εκτενή τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της και ξεχωρίζει για το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της.

Πρόκειται για έναν στρατηγικό εταίρο βιώσιμης ανάπτυξης με υπεύθυνη και διαφανή λειτουργία, αυστηρό πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης και ανεπτυγμένο πρόγραμμα πρωτοβουλιών που αφορούν την κοινωνία, το περιβάλλον και τους εργαζομένους, ο οποίος δημιουργεί υπεραξία για όλους τους stakeholders σε κάθε έναν από τους τομείς δραστηριότητάς του.  Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2001.

Σχετικά με το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας:

Το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας αποτελεί μια δωρεά του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ».  Μια επένδυση που ξεπερνά το 1 εκ ευρώ.  Πρόκειται για ένα έργο ορόσημο στον ιατρικό χώρο διεθνώς.  Είναι το μοναδικό κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακή Θεραπείας στην Ελλάδα αναγνωρισμένο από τον ΕΟΦ, όπου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 15 επιτυχείς κυτταρικές θεραπείες, καθώς και η πρώτη στην χώρα μας κυτταρική θεραπεία με γονιδιακά τροποποιημένα κύτταρα.  Ο ιατρικός εξοπλισμός που δώρισε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ θα ενισχύσει το πρωτοποριακό έργο του Κέντρου.

Press Contact

Ιωάννα Παπαβασιλείου, Corporate Communications Manager
T: 210–6674646 E: ipapav@intrakat.com W: www.intrakat.com