2022

Δελτίο Τύπου Intrakat: Ενημέρωση του Πρωθυπουργού στο Φράγμα Πείρου – Παραπείρου στην Αχαΐα για την πορεία του έργου

Παιανία, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 – Ικανοποιημένος από την πορεία των έργων στο Φράγμα Πείρου – Παραπείρου, στο Αστέρι του Νομού Αχαΐας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στην περιοχή. Το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γεώργιο Καραγιάννη, επισκέφτηκε το Φράγμα στο πλαίσιο της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη στο Νομό Αχαΐας.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Intrakat, κ. Αναστάσιο Αρανίτη, σχετικά με τη σημασία του έργου για την ύδρευση της Πάτρας, καθώς και για τη λειτουργία του Φράγματος. Το σημαντικό αυτό έργο, ανάδοχος του οποίου είναι η Κ/Ξ «Intrakat – Γκολιόπουλος», τροφοδοτεί με πόσιμο νερό τη ΒΙΠΕ Πάτρας, καθώς και οικισμούς των Δήμων Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου και έρχεται να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών.

Η σύμβαση, η οποία υπογράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2021 μεταξύ της Κοινοπραξίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Κατασκευής Υδραυλικών & Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, αφορά στην ολοκλήρωση εργασιών, τη λειτουργία και συντήρηση του έργου με χρονική διάρκεια 42 μηνών. Περιλαμβάνει την κατασκευή 60 χιλιομέτρων Δικτύου Ύδρευσης και Αντλιοστασίων σε Οικισμούς της Δυτικής Αχαΐας και, ταυτόχρονα, τη λειτουργία Διυλιστηρίου, το οποίο μπορεί να επεξεργαστεί ποσότητα 34.560 μ3 νερού την ημέρα. Έπειτα από την επεξεργασία που γίνεται φτάνουν 9.000 μ3 στην Κύρια Δεξαμενή Καθαρού Νερού.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου και προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία των εργασιών, η ανάδοχος Κοινοπραξία  προχώρησε σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας για τον Έλεγχο και τη Χαρτογράφηση της Στρωμάτωσης του Ταμιευτήρα του Φράγματος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12,4 εκατ. ευρώ με συγχρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑ  και εθνικούς πόρους.

Επίσκεψη Πρωθυπουργού στο έργο.

 

Φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

 

Σχετικά με την Intrakat

Η Intrakat είναι εισηγμένη στο ΧΑ από το 2001 και κατέχει πτυχίο 7ης τάξης του Μητρώου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων. Ιδρύθηκε το 1987 και δραστηριοποιείται στην κατασκευή έργων δημόσιας υποδομής, ΣΔΙΤ, περιβαλλοντικών έργων, έργων καινοτομίας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και Real Estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας συσσωρεύσει στην 35χρονη παρουσία της στην αγορά, σημαντική εμπειρία, τεχνογνωσία καθώς και εκτεταμένη εξειδίκευση. 

Press Contact

Ιωάννα Παπαβασιλείου, Corporate Communications Manager

T: 21–06674646 E: ipapav@intrakat.gr W:  www.intrakat.com