2022

Δελτίο Τύπου -Τελετή έναρξης εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς στην Κύπρο

Intrakat – Τελετή έναρξης εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς στην Κύπρο

Παιανία, Δευτέρα 04.07.2022 – Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01.07.2022 η τελετή έναρξης των εργασιών κατασκευής του Αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, στην Κύπρο, ύψους 86,84 εκατ. ευρώ.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου κ. Γιάννης Καρούσος, οι Δήμαρχοι Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς κ. Φαίδωνας Φαίδωνας και κ. Γιώτης Παπαχριστοφής, πλήθος στελεχών του Υπουργείου και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ την Intrakat εκπροσώπησαν ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος και ο κ. Δημήτρης Παππάς Εντεταλμένος Σύμβουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έναρξη των εργασιών κατασκευής του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μέσω ανάρτησής του στον λογαριασμό του στο Twitter, αναφέροντας: «Ο δρόμος Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς που ήταν πάντα στις προτεραιότητές μας, πλέον γίνεται πραγματικότητα. Η σημερινή έναρξη των εργασιών κατασκευής μας γεμίζει με αισιοδοξία αφού υλοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα με πολλαπλά οφέλη για ολόκληρη την Κύπρο»

Ο κ. Πέτρος Σουρέτης δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ γιατί σήμερα ξεκινούν οι εργασίες σε ένα πολύ σημαντικό έργο για την Κύπρο. Ένα έργο πνοής που θα αναβαθμίσει ποιοτικά και λειτουργικά την ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της Πάφου, της Πόλης Χρυσοχούς και της ευρύτερης περιοχής. Είμαστε πολύ υπερήφανοι και μας τιμά η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Για ακόμα μια φορά σας διαβεβαιώνω ότι οι άνθρωποι της Intrakat, με την  υψηλή επιστημονική και τεχνική κατάρτιση, με την εξαιρετική εταιρική  κουλτούρα και τη δημιουργικότητα που τους διακρίνει, αποτελούν την εγγύηση για την άρτια και εμπρόθεσμη κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου».

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά την Κατασκευή της Α’ Φάσης του Αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, και συνίσταται σε αυτοκινητόδρομο μήκους 15 χλμ με δύο σήραγγες μήκους 900 μέτρων και πέντε υψηλές γέφυρες μήκους 1.400 μέτρων.

 

Σχετικά με την Intrakat

Η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 και είναι μέλος του Ομίλου Intracom Holdings. Από το 2001 η εταιρεία είναι εισηγμένη στο ΧΑ και κατέχει πτυχίο 7ης τάξης του Μητρώου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων. Το 2005 η εταιρεία συγχωνεύθηκε με την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Intramet. Η Intrakat δραστηριοποιείται στην κατασκευή έργων δημόσιας υποδομής, ΣΔΙΤ, περιβαλλοντικών έργων, έργων καινοτομίας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας συσσωρεύσει στην 35χρονη παρουσία της στην αγορά, σημαντική εμπειρία, τεχνογνωσία καθώς και εκτεταμένη εξειδίκευση.

Πληροφορίες για θέματα Τύπου

Ιωάννα Παπαβασιλείου, Corporate Communications Manager

T: 21–06674646 E: ipapav@intrakat.gr W: www.intrakat.com