2022

Δελτίο Τύπου Intrakat: Υπερψηφίστηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου – Ισχυρή στήριξη των μετόχων της εταιρείας-Προχωρά δυναμικά το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης

Παιανία, Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 – Σε Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της κατά το ποσό των 100 εκατ. ευρώ προχωρά η Intrakat, έπειτα από την απόφαση που έλαβε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της εταιρείας στην Παιανία. Η ΑΜΚ θα γίνει με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης αποκλειστικά υπέρ των παλαιών μετόχων.

Αναλυτικότερα, υπερψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ. του Ομίλου Intrakat για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την έκδοση 85.470.086 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με ονομαστική αξία €0,30 ανά μετοχή και τιμή διάθεσης €1,17. Η σχέση ανταλλαγής που ενέκρινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι 1,13878275664266 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της εταιρείας. Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά τη σχετική έγκριση των αρμόδιων αρχών, έχουν δηλώσει την απόφασή τους να συμμετέχουν οι κύριοι μέτοχοι της Intrakat, «Winex Investments Limited»,  που σήμερα κατέχει ποσοστό 31,704%, «Castelano Properties Limited» που σήμερα κατέχει ποσοστό 15,746%, «Blue Silk LTD» που σήμερα κατέχει  ποσοστό 13,636%, και «ΙΝΤΡΑΚΟΜ A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» που σήμερα κατέχει  ποσοστό 5,09%, εξασκώντας πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούν.

Η μεγαλύτερη σήμερα μέτοχος της Intrakat, Winex Investments Limited, έχει επίσης εκφράσει τη βούλησή της να ασκήσει το δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση επιπλέον νέων μετοχών της εταιρείας που τυχόν παραμείνουν αδιάθετες, επενδύοντας τουλάχιστον το ποσό των δεκαπέντε εκατομμυρίων (15.000.000) ευρώ.

 

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση της ΕΓΣ και ανέφερε: «Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους μετόχους για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα διοίκηση και το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου Intrakat. Με την υπερψήφιση της ΑΜΚ οι μέτοχοί μας αποδεικνύουν, ακόμα μία φορά, την στήριξή τους στο όραμα της εταιρείας και τη δέσμευσή τους στην υλοποίηση της αναπτυξιακής μας προοπτικής. Η σημερινή μέρα είναι ιστορική, με την ΑΜΚ προχωράμε σε μια νέα φάση ανάπτυξης για την Ιntrakat. Μας δίνεται η δυνατότητα να αξιολογήσουμε επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς δραστηριοποίησής μας ώστε να ενισχύσουμε τη δυναμική και τις προοπτικές μας και να διασφαλίσουμε την επιτυχία του επιχειρηματικού μας σχεδιασμού».

Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος

 

Επίσης, κατά την διάρκεια της Γ.Σ. ανακοινώθηκε ότι η Intrakat θα διεκδικήσει τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού συμμετέχοντας με ποσοστό 30% στην ένωση εταιρειών BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. και RUBICONE BIDCO S.A., που έχει ήδη προεπιλεγεί για τη Β` φάση του διαγωνισμού που πραγματοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Τα κεφάλαια από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα δώσουν ώθηση στο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, ενισχύοντας περαιτέρω την αναπτυξιακή του προοπτική στους στρατηγικούς πυλώνες των Κατασκευών – Υποδομών, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Real Estate, σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Intrakat σχεδιάζει να αξιοποιήσει 50 εκατ. ευρώ για την ενδυνάμωση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης και 50 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ανάπτυξη μέσω εξαγορών.

Σημειώνεται ότι το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του ομίλου, καταγράφει ιστορικό υψηλό και ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ.

 

Σχετικά με την Intrakat

Η Intrakat είναι εισηγμένη στο ΧΑ από το 2001 και κατέχει πτυχίο 7ης τάξης του Μητρώου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων. Ιδρύθηκε το 1987 και δραστηριοποιείται στην κατασκευή έργων δημόσιας υποδομής, ΣΔΙΤ, περιβαλλοντικών έργων, έργων καινοτομίας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και Real Estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας συσσωρεύσει στην 35χρονη παρουσία της στην αγορά, σημαντική εμπειρία, τεχνογνωσία καθώς και εκτεταμένη εξειδίκευση.

 

Press Contact

Ιωάννα Παπαβασιλείου, Corporate Communications Manager

T: 21–06674646 E: ipapav@intrakat.gr W:  www.intrakat.com