2021

Δελτίο τύπου – Επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών σε έργα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη

Παιανία, Δευτέρα 26/04/2021 – Επίσκεψη σε έργα της Intrakat στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης την Παρασκευή 23/4/2021.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αρχικά ξεναγήθηκε στο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο Μακεδονία από εκπροσώπους της Fraport Greece και της Intrakat. Το αεροδρόμιο «Μακεδονία», προϋπολογισμού 100 εκ ευρώ, λειτουργεί εδώ και 3 μήνες, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από την Intrakat νωρίτερα από τη συμβατική προθεσμία και αποτελεί ένα έργο «στολίδι» για την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής και ο κ. Καραγιάννης επιθεώρησαν τις εργασίες στο εργοτάξιο του τμήματος Θέρμη-Γαλάτιστα, του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου συνοδευόμενοι από τον κ. Δημήτρη Κούτρα, Πρόεδρο, τον κ. Πέτρο Σουρέτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intrakat καθώς και τον κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, Πρόεδρο και τον κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο, CEO της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ.

Στο έργο εκτελούνται επεμβάσεις σε μήκος 12,5 χλμ, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους αναμόρφωσης 8 ισόπεδων κόμβων και την κατασκευή μιας γέφυρας. Το τμήμα της νέας χάραξης 3,1 χλμ προβλέπεται να δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 2021, ήτοι νωρίτερα κατά ένα περίπου έτος, ενώ συνολικά το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

• κ. Πέτρος Σουρέτης CEO, Intrakat
• κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών
• κ. Γιώργος Καραγιάννης, Γενικός Γραμματέας Υποδομών
• κ. Alexander Zinell, CEO, Fraport Greece

• κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, CEO, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ
• κ. Γιώργος Καραγιάννης, Γενικός Γραμματέας Υποδομών
• κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών
• κ. Πέτρος Σουρέτης CEO, Intrakat
• κ. Δημήτρης Κούτρας, Πρόεδρος, Intrakat
• κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ
• κ. Δημήτρης Παππάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Intrakat

«Οδικό τμήμα Θέρμη Γαλάτιστα»

«Οδικό τμήμα Θέρμη Γαλάτιστα»

Αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης

 

Σχετικά με την Intrakat

Η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 και ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Intracom Holdings. Από το 2001 διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης ΜΕΕΠ. Tο 2005 συγχωνεύθηκε με την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Intramet. Με την πολύχρονη εμπειρία και την υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση που διαθέτει δραστηριοποιείται στις κατασκευές δημοσίων έργων υποδομής, σε έργα ΣΔΙΤ και σε έργα περιβάλλοντος και καινοτομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πληροφορίες για θέματα Τύπου

Ιωάννα Παπαβασιλείου, Τμήμα Επικοινωνίας Intrakat

T: 21–06674646 E: ipapav@intrakat.gr Webwww.intrakat.com