Διεθνής Αερολιμένας “Hamad International Airport” – Ντόχα, Κατάρ

Παροχή Oλοκληρωμένων Υπηρεσιών Facility Management στον Διεθνή Αερολιμένα “Hamad International Airport” της Ντόχα στο Κατάρ

Διεθνής Αερολιμένας “Hamad International Airport” – Ντόχα, Κατάρ

Παροχή Oλοκληρωμένων Υπηρεσιών Facility Management στον Διεθνή Αερολιμένα “Hamad International Airport” της Ντόχα στο Κατάρ

Πληροφορίες Έργου

Από το 2013, η ΑΚΤΩΡ FM είναι υπεύθυνη για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Fascility Managment στο Συγκρότημα Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών, τις αποθήκες Duty Free, καθώς και τις εγκαταστάσεις πρόσβασης προσωπικού και ενοικίασης αυτοκινήτων του Διεθνούς Αερολιμένα Hamad της Ντόχα στο Κατάρ.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Hamad είναι ένα πρωτοποριακό έργο που καταλαμβάνει μια έκταση 22 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Αραβική Χερσόνησο.

Ο Κεντρικός Τερματικός Σταθμός του (Main Terminal) είναι το μεγαλύτερο κτήριο στη Ντόχα, ενώ το Συγκρότημα Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών, την κατασκευή του οποίου υλοποίησε η ίδια η ΑΚΤΩΡ, αποτελεί τον κεντρικό κόμβο συντήρησης του στόλου της Qatar Airways και ένα από τα μεγαλύτερα υπόστεγα ελεύθερου ανοίγματος παγκοσμίως.

Πρόκειται για μια παγκοσμίως καινοτόμο κατασκευή συνολικού εμβαδού 168.000 τ.μ., μήκους 500μ. πλάτους, 200μ. και ύψους 45μ.

Εμπεριέχει 24.000 τόνους μεταλλικής κατασκευής και αποτελείται από δύο πλήρως κλιματιζόμενα διαμερίσματα συνεργείων στέγασης αεροσκαφών, βαριάς και ελαφριάς συντήρησης, με σταθερό ειδικό εξοπλισμό και συνεργεία σε δύο επίπεδα, καθώς και πλήθος γραφείων.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση δύναται να στεγάσει ταυτόχρονα έως και 14 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των Airbus A380, καθώς και των Airbus 350, Boeing 787 κτλ.

Το κυρίως Συγκρότημα Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών συμπληρώνεται από δύο μικρότερα υπόστεγα, τα οποία καταλαμβάνουν μια επιφάνεια 30.000 τ.μ. και δύνανται να στεγάσουν έως και 7 αεροσκάφη ταυτόχρονα.

Οι χώροι των υπόστεγων, των γραφείων και συνεργείων έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί έτσι ώστε να διατηρούν σταθερή εσωτερική θερμοκρασία 26 βαθμών Κελσίου.

Βάσει της σύμβασης, η ΑΚΤΩΡ FM παρέχει στο σύνολο του Συγκροτήματος Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών υπηρεσίες προληπτικής, διορθωτικής και προβλεπτικής συντήρησης, υπηρεσίες καθαρισμού και φύλαξης, καθώς και παρακολούθησης της λειτουργικής κατάστασης και help desk σε πλήρη υποστήριξη (με 24/7/365 κάλυψη).

Όσον αφορά στις αποθήκες Duty Free τον Χώρο Πρόσβασης του Προσωπικού και Ενοικίασης Αυτοκινήτων, η ΑΚΤΩΡ FM παρέχει τις παραπάνω υπηρεσίες σε συνδυασμό με υπηρεσίες διαχείρισης απορριμμάτων και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Διεθνής Αερολιμένας “Hamad International Airport” – Ντόχα, Κατάρ