Υπογραφή νέας σύμβασης μεταξύ της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ & της κ/ξιας J&P ΑΒΑΞ-ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ-INTRAKAT, προϋπολογισμού 79.1 εκ ευρώ

Παιανία, Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2012

H INTRAKAT ανακοινώνει την υπογραφή της Σύμβασης για την κατασκευή του Έργου «Κατασκευή υποδομής νέας διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα από ΧΘ 73+135 έως ΧΘ 79+750 (80+493 ΝΣΓΥΤ), Σιδηροδρομικών Σταθμών και Στάσεων (κτίρια, αποβάθρες, στέγαστρα και περιβάλλων χώρος) και Η/Μ οδικών έργων στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη», προϋπολογισμού €79,1 εκ προ αναθεώρησης & ΦΠΑ, την 31.01.2012 μεταξύ της ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε Α.Ε. και της Κοινοπραξίας J&P-ΑΒΑΞ–ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – INTRAKAT στην οποία η INTRAKAT μετέχει με ποσοστό 33,33%.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή της υποδομής τμήματος της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας μήκους περίπου 7χλμ, καθώς και όλων των απαιτούμενων σιδηροδρομικών και οδικών έργων, του παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου και των αντίστοιχων άνω και κάτω οδικών διαβάσεων, των έργων αποχέτευσης & αποστράγγισης όμβριων υδάτων, των μικρών τεχνικών έργων οδοποιίας και της αποκατάστασης του τοπικού αρδευτικού δικτύου.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης στο τμήμα από Κιάτο έως Ροδοδάφνη την κατασκευή των κτιρίων επιβατών, των αποβαθρών, των στεγάστρων, των υπόγειων διαβάσεων, των Η/Μ εγκαταστάσεων, τη διαμόρφωση των περιβαλλόντων χώρων των σιδηροδρομικών σταθμών Ξυλοκάστρου, Ακράτας και Αιγίου και των σιδηροδρομικών στάσεων Ν. Διμηνιού, Λυκοποριάς, Λυγιάς, Πλατάνου, Διακοπτού και Ελίκης, καθώς και τις Η/Μ εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού των οδικών διαβάσεων.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 30 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.

 

Σχετικά με την Intrakat

Η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 και ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Intracom Holdings. Είναι εισηγμένη από το 2001 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης ΜΕΕΠ και το 2005 συγχωνεύθηκε με την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Intramet. Η Intrakat αξιοποιώντας τη πολύχρονη εμπειρία της υλοποιεί σύγχρονα έργα υψηλής τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης στους τομείς των τεχνικών έργων (οικοδομικών – υποδομής), του περιβάλλοντος και των Α.Π.Ε., της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, της ενέργειας, των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, των μεταλλικών κατασκευών, της αξιοποίησης ακινήτων και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο όμιλος Intrakat απασχολεί 391 άτομα.

Πληροφορίες για θέματα Τύπου

Ιωάννα Παπαβασιλείου, Τμήμα Επικοινωνίας Intrakat

T: 21–06674346  E: ipapav@intrakat.gr   Web: www.intrakat.com