Εταιρική Υπευθυνότητα

Προσβλέπουμε στη δημιουργία αξίας, πολιτισμού και προόδου

Η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί πλέον μια σημαντική συνιστώσα της σύγχρονης επιχείρησης. Υποδηλώνει την ισόρροπη αντιμετώπιση της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής επίδρασης της λειτουργίας μιας επιχείρησης και βασίζεται στο τρίπτυχο της οικονομικής ανάπτυξης, της βιωσιμότητας και της κοινωνικής συνοχής. Η Εταιρική Υπευθυνότητα ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως η «έννοια σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες ενσωματώνουν σε εθελοντική βάση κοινωνικές και οικολογικές ανησυχίες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στις επαφές τους με άλλα ενδιαφερόμενα μέλη».

Ο Όμιλος INTRAKAT, με στόχο τη διαρκή βελτίωση, εξελίσσει διαδικασίες που αφορούν τόσο στην εσωτερική λειτουργία του όσο και στις σχέσεις του με το κοινωνικό σύνολο, ώστε να συμπεριλαμβάνει τη συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών, τη θέσπιση προτύπων, τη συστηματική παρακολούθηση, τον έλεγχο και την πιστοποίηση των διαδικασιών του. Εφαρμόζει με συνέπεια, σταθερότητα και ευαισθησία τη στρατηγική του στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, μέσα από μια σειρά δράσεων και πρακτικών σε τέσσερις βασικούς άξονες:

  • Ανθρώπινο Δυναμικό – Μέριμνα για τους εργαζόμενους
  • Αγορά – Λειτουργία ως ενεργό μέλος της κοινωνίας
  • Φυσικό Περιβάλλον– Δέσμευση για βιώσιμη ανάπτυξη
  • Κοινωνία – Σεβασμός και στήριξη του τοπικού και ευρύτερου κοινωνικού συνόλου

 Δράσεις

  • Κοινωνία – Παροχή τροφίμων σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες από το Δήμο Παιανίας μέσω της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, παροχή φαρμάκων μέσω της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Στέρηση ή Σύνδρομο Down «Μ.ΚΟΚΚΟΡΗ», Διεθνές Κέντρο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Ίδρυμα Κόκκαλη, Ίδρυμα για το σύνδρομο Williams στη Ρουμανία, Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
  • Περιβάλλον, Τεχνολογία – Πρόγραμμα αναδάσωσης Αρκτούρος στην Πεντέλη και το Πάνειο Όρος, συνέδρια και εκδηλώσεις για τη διαχείριση αποβλήτων στη Μύκονο, Κρήτη, Θήβα, Τήνο, εκδήλωση δήμου Παιανίας για το περιβάλλον, πρόγραμμα υποστήριξης πυρόπληκτων περιοχών, ημερίδες FTTHx.
  • Αθλητισμός –ΠΑΕ Ολυμπιακός, υποστήριξη του πρωταθλητή κολύμβησης Δ. Κουλούρη για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016, Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας, ΠΑΕ Καβάλας, Παγκόσμιος Αγώνας Ιστιοσανίδας στην Κάρπαθο.
  • Τέχνες, Πολιτισμός – Έκθεση ζωγραφικής του Jamal Joratli «Jamal – Ο Δρόμος του Μεταξιού», αρχαιολογική έκθεση «Vanity. Ιστορίες κοσμημάτων από τις Κυκλάδες», Φεστιβάλ Φιλίππων Ν. Καβάλας, Φεστιβάλ Cosmopolis, αρχιτεκτονικές εκθέσεις Legorreta + Legorreta και Luis Barragan στο Μουσείο Μπενάκη, έκθεση Καβαλιεράτου στο Μουσείο Μπενάκη, εκδηλώσεις για τα 170 χρόνια του ΕΜΠ, Πνευματικό κέντρο Φαλάνης Λάρισας.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης.