2007

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ Κ/ΞΙΑΣ ΕΛΤΕΡ – INTRAKAT ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ Κ/ΞΙΑΣ ΕΛΤΕΡ – INTRAKAT ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ & ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παιανία, 31 Οκτωβρίου 2007 – Η Κοινοπραξία ΕΛΤΕΡ – INTRAKAT υπέγραψε την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007, νέα σύμβαση έργου με την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. για την κατασκευή δικτύων διανομής και παροχετευτικών αγωγών φυσικού αερίου στις περιοχές της Νότιας και μέρους της Κεντρικής Αττικής.

Η σύμβαση προϋπολογισμού 29,8 εκ. ευρώ, αφορά στην κατασκευή 250 χιλιομέτρων αγωγών φυσικού αερίου. Η κοινοπραξία ΕΛΤΕΡ – INTRAKAT πρόκειται να ξεκινήσει τα έργα σε περίπου ένα μήνα, επεκτείνοντας το δίκτυο φυσικού αερίου στις ακόλουθες περιοχές του λεκανοπεδίου: Αθήνα, Ζωγράφου, Ν. Σμύρνη, Π. Φάληρο, Δάφνη, Βύρωνας, Καισαριανή, Υμηττός, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Αγ. Δημήτριος, ’λιμος, Βούλα, Κορωπί (οι Δήμοι αναφέρονται κατά σειρά όγκου κατασκευών).
Τα έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στη Νότια & Κεντρική Αττική μαζί με το υφιστάμενο δίκτυο στις συγκριμένες περιοχές θα δώσουν τη δυνατότητα σε 233.000 νοικοκυριά να συνδεθούν με το φυσικό αέριο σημειώνοντας κάλυψη 59%, ενώ προβλέπεται η σύνδεση 25 με 30 ακόμη μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών καταναλωτών. Επιπλέον, θα κατασκευασθούν 8 χιλιόμετρα χαλύβδινου δικτύου Μέσης Πίεσης και θα εγκατασταθούν έως 40 σταθμοί διανομής που θα ενισχύσουν τη δυναμικότητα του νέου αλλά και του υφιστάμενου δικτύου.

Σχετικά με την INTRAKAT
Η INTRAKAT ιδρύθηκε το 1987 και ανήκει στον όμιλο εταιρειών της INTRACOM HOLDINGS. Από τον Νοέμβριο 1999 κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης ΜΕΕΠ, το Νοέμβριο 2001 εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ το 2005 προχώρησε στην συγχώνευση με απορρόφηση της INTRAMET (εταιρεία μεταλλικών κατασκευών). Η INTRAKAT διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς των κατασκευών τεχνικών έργων, μεταλλικών κατασκευών και τηλεπικοινωνιακών έργων υποδομής. Τα τελευταία 20 χρόνια υλοποιεί δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα που αφορούν: οικοδομικά έργα, έργα υποδομής, έργα υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιακών υποδομών, βιομηχανικά και ενεργειακά έργα, Η/Μ εγκαταστάσεις, μεταλλικές κατασκευές, έργα διανομής φυσικού αερίου και έργα περιβάλλοντος, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο όμιλος INTRAKAT απασχολεί 578 άτομα.

Πληροφορίες για θέματα Τύπου
Ιωάννα Παπαβασιλείου, Τμήμα Επικοινωνίας INTRAKAT
Τηλ.: 210-6674346, e-mail: ipapav@intracom.gr  , Web: www.intrakat.eu