2017

Γνωστοποίηση για την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως από την εταιρεία INTRAKAT της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας EUROKAT

Παιανία, 9/11/2017

Α.Π.:61701189.-

 

Θέμα: «Γνωστοποίηση για την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως από την εταιρεία INTRAKAT της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας EUROKAT»

 

Η εταιρεία με την επωνυμία ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ και δ.τ. INTRAKAT, γνωστοποιεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της INTRAKAT κατά τη συνεδρίασή του της 31/10/2017 και της 8/11/2017, αποφάσισε τη συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία «EUROKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ.  «EUROKAT», σύμφωνα με τις διατάξεις της εμπορικής νομοθεσίας ιδίως του άρθρου 78 του Κ.Ν. 2190/1920, και επιπροσθέτως των διατάξεων του ν. 2166/1993, όπως αυτός ισχύει σήμερα, με ημερομηνία Ισολογισμού Μετασχηματισμού της EUROKAT την 31/10/2017 και ενέκρινε το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης.

Δεδομένου ότι η EUROKAT έχει συναφή σκοπό με αυτόν της INTRAKAT, με την  απορρόφησή της δίδεται η δυνατότητα ενιαίας αξιοποίησης της εμπειρίας και των πόρων της στην εκτέλεση τεχνικών έργων. Η συγχώνευση αυτή είναι προς το συμφέρον των μετόχων της εταιρείας διότι θα έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη μικρότερου κόστους λειτουργίας και οικονομιών κλίμακος, συμβάλλοντας έτσι στην ορθή και έγκαιρη εκτέλεση των έργων του Ομίλου και ιδιαίτερα στην εκτέλεση των δημοσίων έργων, καθώς επίσης στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Με τη συγχώνευση των εταιρειών δεν μεταβάλλονται τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου δεδομένου ότι η απορροφώμενη εταιρεία EUROΚΑΤ είναι 100% θυγατρική της INTRAKAT.

Η ολοκλήρωση της ανωτέρω συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων οργάνων των συγχωνευομένων εταιρειών και την αίρεση της κατά νόμο λήψεως όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.