2005

Συγχώνευση Εταιρειών «INTRAKAT» και «INTRAMET»

Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 της υπ�αριθμ. 5/204/14.11.2000 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, γνωστοποιείται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με τον διακριτικό τίτλο «ΙΝΤRAKAT» και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΙΝΤΡAMET ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.» , με τον διακριτικό τίτλο «INTRAMET» κατά την συνεδρίασή τους, την 24-3-2005, αποφάσισαν την έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευση των δύο Εταιριών, με απορρόφηση της «ΙΝΤRΑΜΕΤ» από την «INTRΑΚΑΤ», σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 69 – 77 του Κ.Ν. 2190/1920 και των άρθρων 1 �5 του Ν. 2166/1993.
Η 31/3/2005 ορίσθηκε ως ημερομηνία του Ισολογισμού μετασχηματισμού της «ΙΝΤRΑΜΕΤ». Τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο Εταιριών εξέλεξαν την Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών «ΣΟΛ Α.Ε. ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ» προκειμένου να προβεί στον έλεγχο του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της «ΙΝΤRAMET» και τη σύνταξη της σχετικής Εκθέσεως για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων.
Περαιτέρω, τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο Εταιριών εξέλεξαν την Ανώνυμη Εταιρία «ΩΜΕΓΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε», προκειμένου να προβεί στον προσδιορισμό της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών των δύο Εταιριών και να συντάξει την προβλεπόμενη από το Νόμο Εκθεση.
Η συγχώνευση τελεί υπό την αίρεση των κατά το Νόμο οριζομένων αδειών και εγκρίσεων των Γενικών Συνελεύσεων των δύο Εταιρειών και των αρμοδίων Αρχών. Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός έξι (6) μηνών περίπου.
Σύμβουλος της συγχώνευσης είναι η ALPHA FINANCE ΑΧΕΠΕΥ.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που συντελούνται στο οικονομικό, επιχειρηματικό και τεχνολογικό περιβάλλον διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, αλλά και υπό το πρίσμα της πρόσφατης αναδιοργάνωσης του Ομίλου της INTRACOM, που έχει στόχο τη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας, της κερδοφορίας και τη διεύρυνση της δραστηριότητας στις διεθνείς αγορές, αποφασίσθηκε η έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευση των δύο (2) εταιρειών του Ομίλου που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κατασκευαστικό τομέα (INTRAKAT, INTRAMET), δημιουργώντας ένα ενισχυμένο εταιρικό σχήμα σε οικονομικό, επιχειρηματικό και διοικητικό επίπεδο.
Η παρούσα στρατηγική συνεργασία κρίνεται από τις Διοικήσεις της «INTRΑΚΑΤ» και της «ΙΝΤRΑΜΕΤ» ως πλέον συμφέρουσα για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζόμενους των Εταιριών αυτών .
Αναλυτικότερα, παρατίθενται οι λόγοι που συνηγορούν στην επενδυτική λογική της συγχώνευσης των δυο εταιρειών:
· Η κατασκευή ολοένα και πιο σύνθετων έργων δημιουργούν την ανάγκη συνεχούς και στενής συνεργασίας κατασκευαστικών εταιριών και εταιριών παραγωγής μεταλλικών κατασκευών. Έτσι, η συγχώνευση των δύο εταιριών του Ομίλου καθίσταται αποδοτικότερη, αποτελεσματικότερη και ιδιαίτερα ωφέλιμη.
· Η νέα Εταιρία που θα προκύψει από την συγχώνευση, έχει την δυνατότητα να παρουσιάζει ολοκληρωμένες λύσεις σε σύνθετα κατασκευαστικά έργα, εκμεταλλευόμενη τις συνεργίες και τις οικονομίες κλίμακας των δύο εταιριών σε πολλά προϊόντα (κατασκευή σταθμών βάσης, έργα μηχανικού, μεταλλικές κατασκευές) συγκεντρώνοντας όλη την οικονομική αξία που δημιουργείται προς όφελος των μετόχων, θα διαθέτει μία ισχυρή και αποδοτικότερη κεφαλαιακή διάρθρωση, που θα της επιτρέπει να χρηματοδοτεί ευχερέστερα και να εκμεταλλεύεται αποδοτικότερα τις διάφορες επενδυτικές ευκαιρίες και θα είναι μεγαλύτερη, τόσο από πλευράς λειτουργικών μεγεθών (πωλήσεις, ίδια κεφάλαια, πάγιο ενεργητικό, κερδοφορία), όσο και από πλευράς κεφαλαιοποίησης στο Χ.Α.. Επίσης, η βελτίωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης της νέας Εταιρίας λόγω της συγχώνευσης, θα μειώσει το κόστος των ιδίων κεφαλαίων, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης των έργων που θα αναλάβει.
· Η υψηλή εξειδίκευση σε έργα υψηλής Τεχνολογίας και Τηλεπικοινωνιών (Telecoms) και οι σημαντικές πωλήσεις στον τομέα αυτό, προϋποθέτουν, από την φύση του αντικειμένου, την άμεση και συστηματική συνεργασία των τομέων των συμβατικών κατασκευών και των μεταλλικών κατασκευών. Επίσης, ο αναπτυξιακός προσανατολισμός σε έργα περιβάλλοντος και ειδικότερα σε έργα υψηλής περιβαλλοντικής Τεχνολογίας (Βιολογικά κτλ), δημιουργεί έντονες ανάγκες ενιαίας αντιμετώπισης των τελικών λύσεων από συμβατικές και μεταλλικές κατασκευές.