2008

Η INTRAKAT χορηγός στο Διεθνές Συμπόσιο του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού & Εμπορικού Επιμελητηρίου

Η INTRAKAT χορηγός στο Διεθνές Συμπόσιο του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού & Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Διαχείριση αστικών απορριμμάτων – Καύση απορριμμάτων και παραγωγή ενέργειας»

Παιανία, 29 Οκτωβρίου 2008 – Η INTRAKAT συμμετέχει ως βασικός χορηγός στο Διεθνές Συμπόσιο που διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη (MAKEDONIA PALACE). Το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα του Συμποσίου είναι η Διαχείριση των Οικιακών Απορριμμάτων – Καύση Απορριμμάτων – Παραγωγή Ενέργειας. Προσκεκλημένοι ομιλητές από την INTRAKAT είναι οι κ.κ. Josef Stauss, o οποίος θα παρουσιάσει την Μονάδα Καύσης Απορριμμάτων με Ταυτόχρονη Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Zorbau, Γερμανίας και ο κ. Christian Dornhofer, ο οποίος θα παρουσιάσει την Μονάδα Θερμικής Επεξεργασίας Οικιακών Απορριμμάτων και την Παροχή Αστικής Θέρμανσης και Ψύξης στο Spittelau, Βιέννης της Αυστρίας.
Η φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία των εγκαταστάσεων καύσης απορριμμάτων  αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι η σύγχρονη τάση είναι να κατασκευάζονται εγκαταστάσεις – οι οποίες ανέρχονται σε 400 σε όλη την Ευρώπη, πολύ κοντά ή στο κέντρο των μητροπόλεων, ώστε η παραγόμενη θερμική ενέργεια να αξιοποιείται για αστική θέρμανση ενώ η ηλεκτρική ενέργεια να διοχετεύεται στο δίκτυο.
Πρόσφατα, στο πλαίσιο επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια στην Αυστρία, η επίσημη αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τον εμπορικό ακόλουθο της Πρεσβείας μας στην Βιέννη, επισκέφθηκε την υπερσύγχρονη μονάδα θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων η οποία λειτουργεί εντός του κέντρου της πόλης της Βιέννης (Spittelau).

Σχετικά με την Intrakat
Η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 και ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Intracom Holdings. Κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης ΜΕΕΠ, από το Νοέμβριο 2001 διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ το 2005 απορρόφησε την Intramet (εταιρεία μεταλλικών κατασκευών). Η Intrakat διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς των  τεχνικών έργων, μεταλλικών κατασκευών και τηλεπικοινωνιακών έργων. Τα τελευταία 20 χρόνια υλοποιεί δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα που αφορούν: οικοδομικά έργα, έργα υποδομής, έργα υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιακών υποδομών, βιομηχανικά και ενεργειακά έργα, Η/Μ εγκαταστάσεις, μεταλλικές κατασκευές, έργα διανομής φυσικού αερίου και έργα περιβάλλοντος, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο όμιλος Intrakat απασχολεί 570 άτομα.

Πληροφορίες για θέματα Τύπου
Ιωάννα Παπαβασιλείου, Τμήμα Επικοινωνίας Intrakat
T: 210-6674346, E: ipapav@intracom.gr, Web: www.intrakat.com