2008

Η INTRAKAT εστιάζει την ανάπτυξή της στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στο χώρο του real estate

Παιανία,  18 Ιουλίου 2008 – Η INTRAKAT συνεπής στον στρατηγικό σχεδιασμό της και έχοντας ως  βασικό στόχο την ανάπτυξη και επέκτασή της στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στον τομέα του  real estate αποφάσισε τη συνεργασία με την εταιρεία CYBARCO ATE, η οποία είναι κατασκευαστική εταιρεία με υψηλή εξειδίκευση και σημαντική πορεία στους τομείς του real estate και των κατασκευών. Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών η INTRAKAT θα απορροφήσει τον κλάδο κατασκευής δημόσιων και ιδιωτικών έργων της CYBARCO ΑΤΕ, η οποία θα διατηρήσει τις δραστηριότητές της στο real estate. Με τον τρόπο αυτό οι δύο εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα ουσιαστικότερης συνεργασίας στον τομέα του real estate. Παράλληλα η INTRAKAT θα διευρύνει την δραστηριότητά της στο εξωτερικό αξιοποιώντας την δυνατότητα συνεργασίας με την μητρική CYBARCO. Επισημαίνεται ότι η CYBARCO PLC είναι  κατασκευαστική εταιρία, ηγέτιδα στον τομέα του real estate, με έδρα την Κύπρο και δραστηριότητες στην Κύπρο, στις Χώρες του Αραβικού Κόλπου, στην Ελλάδα, και αντιπροσώπευση στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Μόσχα.

Περαιτέρω η INTRAKAT αποφάσισε να προχωρήσει στην απορρόφηση του κλάδου κατασκευών της Θ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία και επιτυχημένη πορεία σε ειδικά έργα, ιδιαίτερα δε σε αναπαλαιώσεις ιστορικών κτιρίων και μνημείων (το κτίριο της Βουλής, το Μέγαρο Μαξίμου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου Σάμου, πεζοδρομήσεις του ιστορικού Κέντρου της Αθήνας της ΕΑΧΑ, την Πλατεία Συντάγματος κλπ.).

Τέλος για τον ορθολογισμό των δραστηριοτήτων τους, η INTRAKAT αποφάσισε την απορρόφηση και του κατασκευαστικού κλάδου της θυγατρικής της εταιρίας EUROKAT, η οποία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο σε τεχνικά έργα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), ώστε αυτή στη συνέχεια συγχωνευόμενη με την επίσης θυγατρική εταιρία της INTRAKAT, INTRADEVELOPMENT, να αποτελέσει το όχημα μέσω του οποίου η INTRAKAT θα ενισχύσει τις δραστηριότητές της στο real estate, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRAKAT κ. Πέτρος Σουρέτης δήλωσε: «Η INTRAKAT έχει διαγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης με συνέπεια, στρατηγική και όραμα.  Διαβλέποντας τις υψηλές προοπτικές εξέλιξης στον τομέα του real estate αποφασίσαμε μια σειρά κινήσεων και συνεργασιών για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού «σχήματος» το οποίο θα διαθέτει ενιαία διοίκηση, ισχυρή εμπειρία και θα αποτελεί εχέγγυο για την ισχυροποίηση της θέση μας στον συγκεκριμένο τομέα. Παράλληλα διατηρούμε έντονο το ενδιαφέρον μας για τις συμβάσεις αυτοχρηματοδοτούμενων και συγχρηματοδοτούμενων έργων καθώς και για νέους τομείς που παρουσιάζουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον».

Σχετικά με την Intrakat
Η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 και ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Intracom Holdings. Από τον Νοέμβριο 1999 κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης ΜΕΕΠ, το Νοέμβριο 2001 εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ το 2005 προχώρησε στην συγχώνευση με απορρόφηση της Intramet (εταιρεία μεταλλικών κατασκευών). Η Intrakat διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς των κατασκευών τεχνικών έργων, μεταλλικών κατασκευών και τηλεπικοινωνιακών έργων υποδομής. Τα τελευταία 20 χρόνια υλοποιεί δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα που αφορούν: οικοδομικά έργα, έργα υποδομής, έργα υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιακών υποδομών, βιομηχανικά και ενεργειακά έργα, Η/Μ εγκαταστάσεις, μεταλλικές κατασκευές, έργα διανομής φυσικού αερίου και έργα περιβάλλοντος, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο όμιλος Intrakat απασχολεί 583 άτομα.

Πληροφορίες για θέματα Τύπου
Ιωάννα Παπαβασιλείου, Τμήμα Επικοινωνίας Intrakat
T: 210-6674346, E: ipapav@intracom.gr, Web: www.intrakat.com